Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Θαύμα Πανορμίτη χάρισε παιδάκι μετά από 10 χρόνια γάμου...

Μετά από δέκα χρόνια Γάμου, αποκτήσαμε το υγιές και ευλογημένο κοριτσάκι μας, με την Χάρη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ οδήγησε τα γεγονότα τόσο φανερά και αποκαλυπτικά, που θα Τον δοξάζουμε για όλη μας την ζωή.

Παντρευτήκαμε τον Οκτώβριο του 1991. Το καλοκαίρι του 1992, πήγαμε διακοπές στη Ρόδο και από εκεί μία ημερήσια εκδρομή στην Σύμη και στο Μοναστήρι του Ταξιάρχη Μιχαήλ. Μείναμε ενθουσιασμένοι από την Μονή και είπαμε αυθόρμητα και ανυποψίαστοι τότε πώς σε δέκα χρόνια θα επισκεφθούμε ξανά το Μοναστήρι μαζί με τα παιδιά μας... δηλαδή το καλοκαίρι του 2002. Όμως παιδιά δεν κάναμε και τα χρόνια περνούσαν. Οι εξετάσεις και οι θεραπείες διαδέχονταν η μία την άλλη με μεγάλο κόστος, ψυχολογικό και οικονομικό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Από το καλοκαίρι του 2001 είχαμε έντονα στο μυαλό μας το τάμα του Πανορμίτη για το 2002, αλλά μας διακατείχε μεγάλη λύπη και στενοχώρια που δεν είχαμε παιδί.

Ένα βράδυ του Νοεμβρίου 2001, ο σύζυγος έβλεπε τηλεόραση και εγώ (η σύζυγος) βυθισμένη σε απέραντη θλίψη και απογοήτευση, τηλεφώνησα στον Γέροντα Γαβριήλ, Ηγούμενο της Μονής, για να του εκφράσω τον πόνο μου και την απογοήτευσή μου και μάλιστα του είπα:
- Έχουμε και τάμα, πάτερ Γαβριήλ, να έρθουμε το καλοκαίρι του 2002, αλλά παιδάκι δεν έχουμε.
- Μην κάνεις έτσι παιδί μου, απάντησε ο Γέροντας. Θα σού δώσει παιδί ο Αρχάγγελος. Θα Τον παρακαλέσουμε και θα πάνε όλα καλά και θα το βαφτίσουμε εδώ. Πήρες και το φυτιλάκι του Αρχαγγέλου που σού στείλαμε;
- Όταν είχα ετοιμαστεί και κοινώνησα πριν μερικές μέρες, ξέχασα να το πάρω, πάτερ Γαβριήλ.
- Να το πάρεις παιδί μου τώρα και ο Αρχάγγελος θα σε βοηθήσει.

Εκείνη τη στιγμή νόμισα πως άκουγα μία φωνή από τον ουρανό και αισθάνθηκα μεγάλη αγαλλίαση και ανακούφιση. Ωστόσο πήρα το φυτιλάκι και συνεχίσαμε την ζωή μας μ’ όλες τις σκέψεις και αγωνίες μας, μέχρι που τον επόμενο μήνα ναι, τον επόμενο μήνα είχαμε το χαρμόσυνο γεγονός της εγκυμοσύνης, χωρίς καμιά απολύτως ιατρική βοήθεια η μεσολάβηση.

Και έτσι με την Χάρη του Θεού και του Αρχαγγέλου Του, αυτή την στιγμή, καλοκαίρι του 2002, έχουμε και την μικρή κορούλα μας. Η μόνη μας σκέψη πλέον, είναι να επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου, για να βαπτίσουμε την μικρή μας, ευχαριστώντας έτσι τον Αρχάγγελο και βεβαίως να ευχαριστήσουμε και από κοντά τον π. Γαβριήλ για την προσευχή του και την αγάπη του.
Γιώργος-Χρυσάνθη Κ.

Σ.Σ. Η οικογένεια ήρθε τελικά στην Μονή το καλοκαίρι του 2003, όπου και πραγματοποιήθηκε η Βάπτιση της μικρής τους κορούλας, από τον μακαριστό πλέον Γέροντα Γαβριήλ.


«Ιστορικό και θαύματα του Πανορμίτη»,
Εκδόσεις Ιεράς Μονής Πανορμίτου
Επιλογή κειμένου - xristianos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου