Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΙΣΤΩΝ

Η «Φωνή της Ορθοδοξίας αναζήτησε αξιόπιστους μάρτυρες θαυμάτων του Ταξιάρχου Μιχαήλ όπου από άλλα μέρη άφηναν οι προσκυνητές τις προσφορές τους ή τα στοιχεία τους ή και χρήματα ακόμη και αυτά έφταναν στον προορισμό τους, και κατέγραψε τις μαρτυρίες τους:

α'. Ο αιδεσιμότατος π. Χαράλαμπος Χαμοσφακίδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Γ.Ο.Χ. Αγ. Τριάδος Ροδοπόλεως, όταν ήταν ακόμη λαϊκός το Ι984 έριξε στον ποταμό Σαιντ Λώρενς (ο οποίος εκβάλλει στον Ατλαντικό) από το Μόντρεαλ του Καναδά, μαζί με άλλους ομογενείς, μπουκάλια που περιείχαν λίγα χρήματα και τα στοιχεία των ομογενών. Μετά από αυτά ο π. Χαράλαμπος επέστρεψε στην Ελλάδα, οι ομογενείς όμως, οι οποίοι παρέμειναν στο Μόντρεαλ, τον ειδοποίησαν ότι έλαβαν απάντηση από την Ι. Μονή Πανορμίτου, ότι οι προσφορές τους έφτασαν στον προορισμό τους!

β'. Πριν ένα χρόνο ο π. Χαράλαμπος μετέβη στην Ιερά Μονή Πανορμίτου για προσκύνημα. Την ημέρα εκείνην είδε να εισέρχεται στον λιμενίσκο της Μονής ένα μικρό ομοίωμα πλοίου από φελιζόλ. «Το είχε φτιάξει ένα παιδί από το Αίγιο και είχε βάλει μέσα ονόματα, τα στοιχεία του και ένα χιλιάρικο», καταθέτει στην Φωνή της Ορθοδοξίας ο π. Χαράλαμπος.

γ'. Ο κ. Νικόλαος Σταυρόπουλος, ενορίτης του Ιερού Ναού Γ.Ο.Χ. Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως έριξε στην θάλασσα, περίπου στο μέσο της διαδρομής Πειραιά-Αίγινας, ένα μεταλλικό δοχείο (τενεκέ) ελαιόλαδου, την Μεγάλη Παρασκευή του 1972. Επάνω στο δοχείο είχε αναγράψει τα στοιχεία του. Είκοσι μέρες αργότερα έλαβε απάντηση από την Ιερά Μονή Πανορμίτου ότι το δοχείο το ανέσυραν δύο ψαράδες από τη θάλασσα και το παρέδωσαν στη Μονή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου