Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΘΑΥΜΑ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

'Ημουν στον Υδραικό -την αίθουσα υποδοχής της μονής-, όταν από το παραθύρι είδα να έρχεται σημαιοστόλιστο καϊκι. Σαν έφτασε στην προκυμαία κι έδεσε, άρχισε να βγαίνει από αυτό γυναικόκοσμος πρώτα, παιδιά κι αρκετοί άνδρες κατόπιν.

Όταν σε λίγο μπήκαν στο Υδραικό, μας είπαν, πως ήλθαν, από την Χώρα της Καλύμνου. Ήθελαν να εκπληρώσουν το τάμα τους στο Μεγαλόχαρο. Ο Γιώργης Πλάτσης και η γυναίκα του είχαν στην αγκαλιά τους το χαριτωμένο βρέφος-κοριτσάκι τους. Το έφεραν για να το βαπτίσουν στον ναό του Ταξιάρχη. Γιατί όπως συγκινημένοι έλεγαν, με θαύμα του εξόφθαλμο το απόκτησαν. Είχαν πριν από οκτώ χρόνια, κάμει τον γάμο τους. Αλλά δεν έβλεπαν να τους έρχεται παιδί. Επήγαν και ξαναπήγαν στην αθήνα σε μεγάλους ειδικούς γιατρούς. Κι ύστερα από εξετάσεις και κόντρα εξετάσεις, τους είπαν ξεκάθαρα: "Παιδί δεν πρόκειται να κάμετε. Η επιστήμη για σας ολότελα το αποκλείει"!

Πάνω λοιπόν στην απελπισία τους, παρακάλεσαν με πιστή θερμή τον Ταξιάρχη Πανορμίτη να τους βοηθήσει στην τόσο δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής τους. Να τους βοηθήσει να αποκτήσουν παιδί. Κι έταξαν να του το φέρουν στο ναό του, για να το βαπτίσουν. Και θα του είναι ισόβια ευγνώμονες και αφοσιωμένοι.

Και το θαύμα έγινε...

πηγη: ΚΑΝΩΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΝ ΜΙΧΑΗΛ ΠΡΟΣΤΑΤΗΝ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Εν αρχή ειν η Αγάπη.
    και η αγάπη είναι η ανθρωπιά άνθρωπέ μου.
    και η ανθρωπιά ο Χριστός μας.
    και του Χριστού μας η ψυχή ο Πατέρας Θεός.
    και τα πάντα τους είναι ο ενσαρκωμένος Λόγος.
    που δια της θελήσεως του ανθρώπου, ο Λόγος γίνεται ένα με την σάρκα και το αίμα Του ως Έν...
    ως δύο σταγόνες νερό γίνονται μία,
    έτσι και τον ζεύγος ευαγγελίζεται δια του Λόγου και μεταμορφώνεται σε μία του θεού ψυχή... ως ο δικέφαλος αετός της ουράνιας στην γη βασιλείας μαρτυρεί τον ευαγγελισμό των ανθρώπων, με τις "εφτά Μυστηριακές πύλες της Αγίας ορθής εκκλησίας του Κυρίου....ο άνθρωπος από μισός θνητός ...ολοκληρώνετε στο είναι της υπάρξεώς του,

    ως Τέλειο ο Θεός τον έπλασε να ζει... "
    ορθόδοξα, ελληνικά, και αιώνια, ως ο Χριστός με την πανάγια εύα Του... η κάθε ψυχή...
    το σώμα ως το ιερό σκεύος, που μέσα του έχει το αίμα της Αγάπης Θεό σε Υιό Φωτός στου κάθε εντός του ημών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή