Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Περιεχόμενο blog


Ο Ταξιάρχης Μιχαήλ θεωρείται πατέρας, οδηγός, φρουρός και προστάτης τού Συμιακού λαού και όχι μόνο...Για τους Συμιακούς είναι το καμάρι τους, η δόξα τους, η κορώνα τους..

Για εμάς είναι καταφύγιο σε όλες τις θλίψεις μας και σε κάθε δυσκολία της ζωής μας. Στην πίστη στην ανώτερη δύναμη ή στο θαύμα δεν υπάρχουν διακρίσεις. Ακόμη και οι πιο ισχυροί άνθρωποι δυστυχώς κάποτε λυγίζουν από τις συγκυρίες της ζωής.Πίσω από τα τάματα και τις προσευχές κρύβονται ιστορίες πόνου. Άνθρωποι από όλο τον πλανήτη έχουν προστρέξει στη χάρη Του και έχουν ζήσει το θαύμα. Εκείνες τις στιγμές αναζητούν τη δύναμη, την ελπίδα, να πάρουν την ευλογία του και, γιατί όχι, να φύγουν ίσως καλύτεροι άνθρωποι. Οι ντόπιοι συζητούν για όλα αυτά αλλά και για τις «κρυφές» ιστορίες που τα ακολουθούν.   

Του έχουν αφιερωθεί πολυάριθμοι Ναοί και Μοναστήρια ενώ πολλοί πιστοί πήραν το όνομα Του  Μιχάλης, Ταξιάρχης, Πανορμίτης, Παερμιώτης, Μιχαλία, Μιχαλάκενα. Μά­λιστα τα παιδιά που γεννήθηκαν ύστερα από θαύμα του, οπωσδήποτε — σύμφωνα και με το τάμα των γονέων τους— πήραν το όνομά του.


Αυτός είναι ο Μεγαλόχαρος της Σύμης! Αιώνες τώρα επιτελείται η παράδοξη αυτή θαυματουργία. Κάποτε μά­λιστα που η Μονή είχε οικοδομικές ανάγκες, στο λιμάνι τού Πανορμίτη, ήρθαν — ποιος ξέρει από πόσο μακριά; — όσες σανίδες χρειάζονταν. Αυτή είναι η πίστις η Χριστια­νική. Κι' όποιος θέλει να την ενισχύση περισσότερο, ας επιχείρηση ένα ταξίδι στην Σύμη. Έτσι θα βεβαίωση αυτοπροσώπως «τού λόγου το ασφαλές»

Πόσοι από εμάς είχαμε την ευλογία να βιώσουμε τα θαύματά Του; Πόσες μαρτυρίες έχουμε ακούσει από φίλους και συγγενείς για τα Θαύματα του Πανορμίτη; 


Γράψτε τα προσωπικά σας βιώματα σε αυτό το blog και αν μας αξιώσει ο Πανορμίτης, κάποια στιγμή θα εκδώσουμε το δικό μας βιβλίο με κανένα οικονομικό όφελος, μοναδικό όφελος, να μάθει όλος ο Πλανήτης την δύναμη της πίστης, την δύναμη του Πανορμίτη μας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου